Fatal Opera - The Raven (Ft. David Ellefson, Chris Poland & Gar Samuelson)

Ιανουαρίου 31, 2022 , , , 0 Comments

Πρώην μέλη των Megadeth ενώνονται για να τιμήσουν την κληρονομιά του ντράμερ Gar Samuelson.

Ο μπασίστας David Ellefson και ο κιθαρίστας Chris Poland συναντήθηκαν για να ηχογραφήσουν ένα τελευταίο τραγούδι μεταθανάτια με τον φίλο τους και πρώην ντράμερ των MEGADETH Gar Samuelson.

Το νέο κομμάτι The Raven είναι το τελευταίο single από τους FATAL OPERA, μέρος μιας νέας συλλογής δώδεκα τραγουδιών με υλικό επίδειξης που συντάχθηκε ως η τελική κυκλοφορία του συγκροτήματος, με τίτλο FATAL OPERA 3, που κυκλοφορεί τώρα στο Combat Records

FATAL OPERA: Μετά την αποχώρησή του από το Megadeth το 1987, ο Gar Samuelson συγκέντρωσε το νέο του συγκρότημα Fatal Opera, μαζί με τον αδελφό του Stew στην κιθάρα. Ο Gar συνέχισε να παράγει το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος το 1994, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Dave Inman στα φωνητικά, ο Travis Karcher στο μπάσο και ο Billy Brehme στην κιθάρα.

Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος Eleventh Hour κυκλοφόρησε το 1997 και παρουσίασε τον Andy Freeman στα φωνητικά, φτάνοντας στο top 10 των ευρωπαϊκών charts, καθώς το συγκρότημα συνέχισε να χτίζει μια πιστή βάση θαυμαστών σε όλες τις ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά. Δυστυχώς, το 1999 ο Gar αρρώστησε, απεβίωσε και σε αυτό το σημείο η ομάδα διαλύθηκε.

Στη συνέχεια, το 2018 ο Andy και ο Stew ξεκίνησαν να αναμειγνύουν το LP του Eleventh Hour και στην πορεία ανακάλυψαν μια συλλογή demos με τον Gar, τα οποία προορίζονταν να γίνουν το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος πριν από το θάνατό του.

Αν και οι κασέτες επίδειξης καταστράφηκαν μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης, ο Freeman εργάστηκε για να αναβιώσει τα κομμάτια με μερικά τραγούδια που χάθηκαν για πάντα και κατάφερε να ολοκληρώσει 12 κομμάτια, καλώντας τον Ellefson και τον Poland να συμμετάσχουν στο The Raven ως έναν τρόπο να ολοκληρώσει την κληρονομιά του Gar και της Fatal Opera.